View Single Post
Old 12 Apr 07, 21:11   #25 (permalink)
Top VIP
VIP Ultra Club
Амиго's Avatar
Send a message via ICQ to Амиго
Red face

"До силових варіантів штовхають не майдани, а політики"

Про вірогідність озвученого сьогодні у парламенті силового варіанту вирішення конфлікту і про роль майданів у політичному процесі висловлюють свої думки представники політичних партій

Я.Сухий (ПР):

"У такому руслі розвиток ситуації не реальний. Проведення якихось провокаційних дій - можливе. Мені здається, що на сьогодні правоохоронні органи нормально справляються зі своїми обов’язками.

Хочеться, аби опозиційні сили припинили брехати і вводити людей в оману. Вони постійно заявляють, що приведуть 100 тисяч, 500 тисяч, а зараз на Європейській площі більше міліції, аніж прихильників "помаранчевих". Оце може нервувати і дещо дезорієнтувати міліцію. Але я переконаний, що правоохоронні органи справляться і не дадуть натовпу піти на натовп.

Зараз ситуація доходить до смішного: люди бігають один проти одного з різними прапорцями і говорять про одне і те ж: як зробити життя в Україні кращим".

Сьогодні багато здогадок і суперечностей щодо обміну між Президентом і Прем’єр-міністром пакетами пропозицій, пошуку компромісу. Що відбувається насправді?

"Я скажу про настрій сесійної зали: жодних переговорів не може бути, ніяких ультиматумів, доки Президент не відмінить свого указу".

Але це також ультиматум?

"Ні, це не ультиматум. Це умова початку якихось переговорів.

Ну, невже Ви визнаєте, що створення коаліції було неконституційним? Ну, не фіга собі, то я, виявляється, вісім місяців порушував закон?!

Ви згадайте, саме "нашисти" внесли в регламент норму щодо залучення до правлячої коаліції депутатів з опозиційних фракцій. Чому вони це зробили, бо були впевнені, що після "помаранчевого успіху", Майдану, де кричали Юля, Ющенко і так далі, буде створена їхня коаліція, і до неї перебіжать від нас депутати, і у них буде більше 300 чоловік. А вийшло навпаки.

Ми скасували цю норму регламенту, не треба списків. Хоча це також не нормально, бо можуть три керівники фракцій заявити, що ми створюємо коаліцію, а від нас відійдуть люди, бо вони не хочуть такої коаліції. Тоді не буде 226 голосів, і хто бере на себе відповідальність?

В усій цій тріскотні забули головне - "відповідальність перед народом". Хто сьогодні несе відповідальність, опозиція не несе, Президент і той не несе. Залишилася тільки Партія регіонів і коаліція".

А.Шевченко (БЮТ):

"До силових варіантів, насправді, штовхають не майдани самі по собі і не ті люди, які там зібралися, а ті політики, які відмовляються виконувати указ Президента. Які саботують дострокові вибори, які шукають мільйони юридичних зачіпок, аби не йти на вибори".

Сьогодні багато здогадок і суперечностей щодо обміну між Президентом і Прем’єр-міністром пакетами пропозицій, пошуку компромісу. Що відбувається насправді?

"Я не в матеріалі щодо цього питання".

О.Баранівський (СПУ):

"Я сподіваюся, що силового варіанту не буде. Та є відповідні сигнали, і депутати намагаються, оприлюднивши певну інформацію, унеможливити такі сценарії. Якщо суспільство проінформоване, тоді менше ризику, що хтось піде на такий злочин".

"Щодо тих пропозицій, які мені відомі, то Президент пропонує визнати його указ конституційним, а рішення Верховної Ради нелегітимним. Такі пропозиції робляться, знаючи, що вони ніколи не будуть визнані парламентом".

Л.Грач (КПУ):

"Когда есть большое стечение людей - это всегда определенная стихия, определенная неуправляемость. И это всегда определенные противоборствующие настроения.

Сегодня мой коллега В.Волга рассказал, что он вчера только приблизился, дабы поинтересоваться, что происходит, к лагерю "помаранчевых". И если бы его не защитили правоохранительные органы и не выхватили из этой толпы, которая бросилась на него с дубинками, то он сегодня, в общем-то, не был бы в парламенте.

Я говорю об этом, чтобы показать, как и из чего может возгореться пламя.

Вот представьте, что вчера какие-то люди, которые не отдают себе отчет, нанесли бы увечия, а, не дай Бог, и отправили кого-то в мир иной, какой это мог бы быть толчок?

Сегодня Ющенко играет с КС и с силовыми структурами, поддаваясь влиянию "группы войны": Тимошенко, Балога, Луценко, подталкивая события на совершенно неуправляемый путь. Поэтому, если только прольется хотя бы одна капля крови, она будет на руках Ющенко".

"Противостояние коалиции и Президента вышло на личностные отношения между В.Януковичем и В.Ющенко, пожалуйста, пускай разговаривают на личностном уровне. Но Януковичу от имени коалиции принимать или предлагать какие-то условия без согласования с коалицией никто права не давал.

Есть одно условие, совершенно легальное - отмена указа. После этого, когда восстановится статус-кво, можно вести любой диалог. Но до отмены указа никакие договоренности, на мой взгляд, не имеют права быть возможным".

Не осталось, почти не осталось в мире рода, который бы не узнал силу нашей руки.
Г. Нждеh

Judica, Domine, nocentes me: expugna impugnantes me.
Confundantur et revereantur quaerentes animam meam.
Амиго is offline  
Reply With Quote

All times are GMT +4. The time now is 02:49.

v.0.91  v.1  v.2 XML Feeds JavaScript Feeds