Врач-Բժիշկ(бжишк) 1
мне плохо______________________________ес ват эм_____________________ես վատ եմ
я себя плохо чувствую___________________ес индз ват ем згум____________ես ինձ վատ եմ զգում
вызовите пожалуйста врача_______________хндрум ем бжишк канчек_______խնդրում եմ բժիշկ կանչեք
вызовите "скорую"_______________________канчек штапогнутюн__________ կանչեք շտապ օգնություն
отвезите меня в ближайшую больницу______тарек индз мотака hиванданоц__տարեք ինձ մոտակա հիվանդանոց
у меня..
болит голова____________________________глухс цавум э_______________գլուխս ցավում է
болит горло_____________________________кокордс цавум э____________կոկորդս ցավում է
высокая температура_____________________бардзр такутюн унем________բարձր տաքություն ունեմ
кружится голова_________________________глухс пттвум э______________գլուխս պտտվում է
болит позвоночник_______________________вохнашарс цавум э-_________ողնաշարս ցավում է
болит грудь_____________________________курцкс цавум э_____________կուրծքս ցավում է
болит нога______________________________воткс цавум э_______________ ոտքս ցավում է
болит рука______________________________дзеркс цавум э_____________ ձեռքս ցավում է
болит желудок__________________________стамоксс цавум э_____________ստամոքսս ցավում է
я отравился____________________________ туйнаворвел эм______________թունավորվել եմ
у меня кашель__________________________ hаз унем____________________հազ ունեմ
я кашляю ---------------------------------------ес hazum em---------------ես հազում եմ
у меня болит сердце-____________________ сиртс цавум э________________սիրտս ցավում է
меня тошнит____________________________ сиртс харнум э______________սիրտս խառնում է
я вывихнул ногу(руку)___________________ воткс(дзеркс) дурс э "э"нкел______ոտքս(ձեռքս) դուրս է ընկել
я порезал палец_________________________матс ктрел эм________________ մատս կտրել եմ
проверьте мое давление__________________чншумс стугек_______________ճնշումս ստուգեք
|