View Single Post
Old 06 Apr 07, 17:31   #11 (permalink)
Top VIP
VIP Ultra Club
Амиго's Avatar
Join Date: Nov 2006
Posts: 27,662
Rep Power: 45 Амиго is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Амиго
Thumbs down

Коаліційний майдан: день другий пройшов у співах

Прихильники парламентської коаліції не лише зайняли колись “помаранчевий” Майдан, вони почали використовувати його гасло – “Разом нас багато!”.

Його у своїх промовах вжив міністр транспорт Микола Рудьковський. Частина мітингувальників перебралася до Секретаріату Президента, де вони вимагали скасувати Указ про дострокові вибори.
А депутатки від коаліції зустрілися з Віктором Ющенком і вважали, що переконали його продовжити діалог з Прем’єром. Але згодом у Секретаріаті заперечили це.

Черговий день вуличних акцій в Києві добряче "попахував" радянською спадщиною. Наслухавшись на Майдані пісень про радість від праці та самовіддану любов, симпатики парламентської коаліції пішли до Секретаріату Президента - “поспілкуватися” з Віктором Ющенком. Рух на вулиці Лютеранській перекрито.
Правоохоронці традиційно не пускають мітингувальників далі огорожі, але в секретаріаті, очевидно, слухають глас народу – одне із вікон повністю відчинене.
Мітингувальники скандують:

Президенте, схаменися,
у віконце подивися!
Тут стоїть народ країни
За єднання України.
Вибори не треба нам!
НЕ потрібно воювати,
Краще разом працювати!
Ураааа!


Роль головного заводіяки виконує міністр транспорту у відпустці Микола Рудьковський. Вимоги до Президента лишаються тими ж – скасувати Указ про розпуск Парламенту.

Під стінами секретаріату відбувається мітинг – по-черзі виступають представники різних регіонів. Дехто з них закликає утворити економічний союз із Росією та Білоруссю. Мітингувальники також переймаються тим, що на дворі весна, потрібно працювати на ланах, а можливі дострокові вибори до Парламенту зашкодять роботі...

“Нука Юля, ну давай, обтьединяемся
І проблемами страны мы занимаемся!
Хватить землю нам делить на кусочечки,
И давай на етом всем поставим то-чеч-ки!
Вместе весело шагать..”.


З іншого боку Банкової теж є небагато прихильників коаліції, однак, до паркану їх не пускають активісти політичної партії “Пора”, які раніше встановили тут намети. У руках у них червоно-чорні стяги.

Один з тих, хто підтримує Указ Президента:

“Мені бабця розповідала, що в 17-му році було таке саме, як вони брали перший раз штурмом... Дуже схоже – воно все починалося з Головпошти, а потім вона почали робити ці всякі більшовицькі режими... ”
Табори розділяють ряди загорожі та правоохоронців, неподалік чатує спецзагін, однак політичні суперники ведуть себе мирно. Одні скандують “Янукович!”, інші – “Україна!”.

У цей момент з Секретаріату виходять задоволені депутатки від коаліції, серед яких члени фракції партії Регіонів Тетяна Засуха, Людмила Кириченко, а також жіноцтво фракцій КПУ і СПУ. Вони зробили те, що не вдалося кільком десяткам депутатів-чоловіків, - штурмували штаб Президента - і змусили Віктора Ющенка поспілкуватися з ними.

До походу підготувалися, підібравши відповідну амуніцію, – в очі кидаються ґудзики “Dolce & Gabbana” на ділових костюмах жінок. Вони, очевидно, раді ще й тому, що отримали подарунки від Віктора Ющенка – бісерні писанки.
Тетяна Засуха вважає, що депутатки домовилися з Президентом:

"Президент готовий сідати за стіл переговорів для діалогу. Я думаю, він буде продовжений і Великдень ми святкуватимемо вдома, а мітингів не буде. Ну, принаймні, він нам дав таку надію".

Але, інша жінка, прес-секретар Президента Ірина Ваннікова, розвіяла сподівання депутаток від коаліції, заперечивши їх заяви. Вона сказала, що Віктор Ющенко залишається незмінним у своїй позиції.

А тим часом на Майдані Незалежності, де вже встановлено велику сцену, триває музичний марафон. Коаліціянти пообіцяли, що він продовжуватиметься кілька днів. Виступають маловідомі виконавці.

Рух на Хрещатику перекрито. У мітингувальників, яких зовсім небагато, з’явився серйозний противник – погода. Маленькі намети ледь тримаються під поривами вітру. Одна зі співачок виконує "кавер" на пісню Бітлз “Back in USSR” (“Назад в Радянський Союз”)...
 
Амиго is offline  
Reply With Quote
 
 

All times are GMT +4. The time now is 07:11.

 v.0.91  v.1  v.2 XML Feeds JavaScript Feeds


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.



Liveinternet
User Control Panel
Networking Networking
Social Groups Social Groups
Pictures & Albums All Albums
What's up
Who's Online Who's Online
Top Statistics Top Statistics
Most Active Forumjans Most Active Forumjans

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60