VIP Forums Muzblog Chat Games Gallery. Ôîðóì, ìóçäíåâíèêè, ÷àò, èãðû, ãàëëåðåÿ. |
|
Love The true love is like a phantom, everyone is talking about it but no one has ever seen it. (Francua Laroshfuko) |
"ß Ëþáëþ Òåáÿ" íà 89 ÿçûêàõ=) / "I Love you" in 89 languages :)/ՙԵս Սիրում եմ Քեզ՚ 89 լեզվով/ |
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
09 Dec 07, 13:07 | #39 (permalink) |
sagapaw VIP Extra Club
|
Îòâåò: "ß Ëþáëþ Òåáÿ" íà 89 ÿçûêàõ=)
àààààà àäý ÿ ùàñ òåáÿ ïîêóñàþ êàê ýòî αγαπ`α íåò ððððððððððððð!!!!!à íó êà çàáåé â ïîèñêîâèê ñëîâî αγαπ`α è ïîñìîòðè åñòü èëè íåò à òî äåáàòû óñòðîèëè!!!
áëèí ïðèåäó ëåòîì â Ôåñàëîíèêè ñ êíèæêàìè è ó÷èòü áóäó!!!ñìîòðè ìíå!))) ëàäíî îñòàâèì ýòî! |
10 Dec 07, 13:24 | #40 (permalink) |
ÊÀÐÀÁÀÕ VIP Ultra Club
|
êñòàòè ÿ ñïðàñèë îá ýòîì îäíàãî ãðåêà îí ñêàçàë ÷òî åñòü òàêîå íî íå ãîâîðÿò òàê )) òàê ÷òî è ÿ ïðàâ è òû ïðàâà
|
10 Dec 07, 14:17 | #41 (permalink) |
sagapaw VIP Extra Club
|
àãà âîò òî òî æå)))åñòü êîíå÷íî ïðîñòî â ãðå÷åñêîì î÷åíü ìíîãî ñîêðàùàþò èëè âîîáùå íå ãîâîðÿò èç áóêâ èìåþ ââèäó è äàæå ñëîâ, ãðåêè íèêîãäà íå ãîâîðÿò «Εγώ θέλω»äëÿ íèõ ýòî çâó÷èò âåñüìà ñòðàííî ïðèìåðíî, êàê äëÿ íàñ «Ìîé ïàïà îí õî÷åò ñïðîñèòü». Õîòÿ «Εσύ» «Εσείς» - îíè óïîòðåáëÿþò, èìåííî äëÿ ïîä÷åðêèâàíèÿ ÒÛ, ÂÛ.
Íàïðèìåð, «Τι θέλεις;» - ×òî òû õî÷åøü? «Εσύ, τι θέλεις;» - À ÒÛ, ÷òî ÒÛ õî÷åøü? çäåñü íàäî æèòü ÷òîá ïîíÿòü èõ))) âîò ïðîùàþ òåáÿ òîëüêî èç-çà ïîñëåäíåãî ñìàéëèêè õîò ó ìåíÿ àëåðãèÿ íà òàêèå ïîëåâûå öâåòî÷êè íî ïà÷èê-ìà÷èê óæ òàêîé ñìà÷íûé))))) |
17 Dec 07, 00:15 | #42 (permalink) |
sagapaw VIP Extra Club
|
Comorien
— Ni sou hou vendza. Corsican — Ti tengu cara (male to female) — Ti tengu caru (female to male) Creol — Mi aime jou Croatian (familiar) — Ja te volim (used in proper speech) — Volim te (used in common speech) Croatian (formal) — Ja vas volim (used in proper speech) — Volim vas (used in common speech) — Ljubim te (in todays useage, "I kiss you", 'lj' pronounced like 'll' in Spanish, one sound, 'ly'ish) Croatian (old) — Ljubim te (may still be found in poetry) Czech — Miluji te (a downwards pointing arrowhead on top of the 'e' in te, which is pronounced 'ye&apos — Miluju te! (colloquial form) — Mam te (velmi) rad (male speaker, "I like you (very much)", often used and prefered) — Mam te (velmi) rada (female speaker) Danish — Jeg elsker dig (see also dialect Friesian) Davvi Samegiella — Mun rahkistin du. Dusun — Siuhang oku dia Dutch — Ik hou van je — Ik hou van jou — Ik bemin je (old fashioned) — Ik bemin jou (old fashioned) — Ik ben verliefd op je — Ik ben verliefd op jou — Ik zie je graag — Ik hol van die (Gronings a Hollands dialect) Ecuador Quechua — Canda munani English — I love you — I adore you — I love thee (used only in Christian context) Esperanto — Mi amas vin Estonian — Mina armastan sind — Ma armastan sind Ethiopian — Afgreki' (one of the Ethipians dialects, there are over 80 - see also under "Amharic") Farsi (old) — Tora dust mi daram Farsi — Tora dost daram ("I love you") — Asheghetam — Doostat daram ("I'm in love with you") — Man asheghetam ("I'm in love with you") Filipino — Mahal ka ta — Iniibig kita Finnish (formal) — Mina rakastan sinua — Rakastan sinua — Mina pidan sinusta ("I like you") Finnish — (Ma) rakastan sua — (Ma) tykkaan susta ("I like you") French (formal) — Je vous aime French — Je t'aime ("I love you") — Je t'adore ("I love you", stronger meaning between lovers) — J' t'aime bien ("I like you", meant for friends and family, not for lovers) Friesian — Ik hou fan dei — Ik hald fan dei Gaelic — Ta gra agam ort — Moo graugh hoo Galician — Querote — Queroche — Amote Ghanaian (Akan, Twi) — Me dor wo. Georgien (Caucasus) — Me shen mikvarkhar German (formal) — Ich liebe Sie (rarely used) German — Ich liebe dich — Ich hab dich lieb (not so classic and conservative) Greek — S'ayapo (spoken "s'agapo", 3rd letter is lower case 'gamma&apos — Eime eroteumenos mazi sou ("I'm in love with you, male to female) — Eime eroteumenos me 'sena ("I'm in love with you, male to female) — Eime eroteumeni mazi sou ("I'm in love with you" female to male) — Eime eroteumeni me 'sena ("I'm in love with you" female to male) — Se latrevo ("I adore you") — Se thelo ("I want you", denotes sexual desire) Greek (old) — (Ego) Philo su ('ego', for emphasis) Greek (Ancient) — Philo se Greenlandic — Asavakit Guarani' — Rohiyu (ro-hai'-hyu) Gujurati (Pakistan) — Hoon tane pyar karoochhoon. — Hoon tuney chaoon chhoon ('n' is nasal, not pronounced) Hausa (Nigeria) — Ina sonki Hawaiian — Aloha wau ia 'oe — Aloha wau ia 'oe nui loa ("I love you very much") Hebrew — Anee ohev otakh (male to female) — Anee ohevet otkha (female to male) — Anee ohev otkha (male to male) — Anee ohevet otakh (female to female) ('kh' pronounced like Spanish 'j', Dutch 'g', or similiar to French 'r&apos Hindi — Mai tumase pyar karata hun (male to female) — Mai tumase pyar karati hun (female to male) — Mai tumse pyar karta hoon — Mai tumse peyar karta hnu — Mai tumse pyar karta hoo — Mai tujhe pyaar kartha hoo — Mae tumko peyar kia — Main tumse pyar karta hoon — Main tumse prem karta hoon — Main tuze pyar karta hoon ('n' is nasal, not pronounced) Hokkien — Wa ai lu Hopi — Nu'umi unangwata Hungarian — Szeretlek — Te'gedet szeretlek ("It's you I love and no one else") — Szeretlek te'ged ("It's you I love, you know, you", a reinforcement) (The above two entries are never heard in a normal context.) Ibaloi (Phillipines) — Pip-piyan taha — Pipiyan ta han shili (I like/love you very much) Imazighan — Hamlagh kem Indi — Mai Tujhe Pyaar Kartha Ho Interglossa — Mi esthe philo tu. Icelandic — Eg elska thig (pronounced 'yeg l-ska thig&apos Ilocano — Ay-ayaten ka Indonesian — Saya cinta padamu ('Saya', commonly used) — Saya cinta kamu ('Saya', commonly used) — Saya kasih saudari ('Saya', commonly used) — Saja kasih saudari ('Saya', commonly used) — Aku tjinta padamu ('Aku', not often used) (tjinta is the old written version influenced by Netherlands) — Aku cinta padamu ('Aku', not often used) — Aku cinta kamu ('Aku', not often used) (cinta is the modern written version since 1972; same for saya and saja) Italian — Ti amo (relationship/lover/spouse) — Ti voglio bene (between friends) — Ti voglio (strong sexual meaning, "I want you" referred to the other person's body) Irish — Taim i' ngra leat Irish-Gaelic — t'a gr'a agam dhuit Japanese — Kimi o ai shiteru — Aishiteru — Chuu shiteyo — Ora omee no koto ga suki da — Ore wa omae ga suki da — Suitonnen — Sukiyanen — Sukiyo — Watashi wa anata ga suki desu — Watashi wa anata wo aishithe imasu — Watashi wa anata o aishitemasu — A-i-shi-te ma-su — Watakushi-wa anata-wo ai shimasu — Suki desu (used at the first time, like for a start, when you are not yet real lovers) Javanese — Kulo tresno Kankana-ey (Phillipines) — Laylaydek sik-a Kannada (Indian) — Naanu Ninnanu Preethisuthene — Naanu Ninnanu Mohisuthene Kikongo — Mono ke zola nge (mono ke' zola nge&apos Kiswahili — Nakupenda — Nakupenda wewe — Nakupenda malaika ("I love you, (my) angel") Klingon — bangwI' SoH ("You are my beloved") — qamuSHa ("I love you") — qamuSHaqu' ("I love you very much") — qaparHa ("I like you") — qaparHaqu' ("I like you very much!") (words are often unnecessary as the thought is most often conveyed nonverbally with special growlings) Korean — Dangsinul saranghee yo ("I love you, dear") — Saranghee — Nanun dangsineul joahapnida ("I like you") — Nanun dangsineul mucheog joahapnida ("I like you very much") — Nanun dangsineul saranghapnida — Nanun dangsineul mucheog saranghapnida ("I love you very much") — Nanun gdaega joa ("I like him" or "I like her") — Nanun gdaereul saranghapnida ("I love him" or "I love her") — Nanun neoreul saranghanda — Gdaereul hjanghan naemaeum alji (You know how much I love him/her.) — Joahaeyo ("I like you") — Saranghaeyo (more formal) — Saranghapanida (more respectful) — Norul sarang hae (male to female in casual relationship) — Tangsinul sarang ha o — Tangshin-ul sarang hae-yo — Tangshin-i cho-a-yo ("I like you, in a romantic way") — Nanun tangshinul sarang hamnida Kpele — I walikana Kurdish — Ez te hezdikhem — Min te xushvet — Min te xoshwet (Southern dialect) Lao — Khoi hak jao — Khoi hak chao — Khoi mak jao lai ("I like you very much") — Khoi hak jao lai ("I love you very much") — Khoi mak jao (This means "I prefer you", but is used for "I love you".) Lappish — Mun rahkistin du. (Davvi Samegiella) Latin — Te amo — Vos amo Latin (old) — (Ego) Amo te ('Ego', for emphasis) Latvian — Es tevi milu (pronounced 'es tevy meelu&apos ('i in 'milu' has a line over it, a 'long i&apos — Es milu tevi (less common) Lebanese — Bahibak Lingala — Nalingi yo Lisbon lingo — Gramo-te bue', chavalinha! Lithuanian — As tave myliu (Ush ta-ve mee-lyu) (over the 's' of 'As' has to be a 'v&apos Lojban — Mi do prami Luo (Kenia) — Aheri Luxembourgish — Ech hun dech gar Maa — Ilolenge Madrid lingo — Me molas, tronca! Maiese — Wa wa Malay — Saya cintamu — Saya sayangmu — Saya sayang anda — Saya cintakan mu (grammatically correct) — Saya sayangkan mu ( " ) — Saya chantikan awak — Aku sayang kau Malay/Bahasa — Saya cinta mu Malay/Indonesian — Aku sayang kau — Saya cantikan awak — Saya sayangkan engkau — Saya cintakan awak — Aku cinta pada kau — Aku cinta pada mu — Saya cinta pada mu — Saya sayangkan engkau ('engkau' often shortened to 'kau', 'engkau' is informal form and should only be used if you know the person _really_well) Malayalam — Ngan ninne snaehikkunnu — Njyaan ninne' preetikyunnu — Njyaan ninne' mohikyunnu Malaysian — Saya cintamu — Saya sayangmu — Saya cinta kamu Marathi — Mi tuzya var prem karato — Me tujhashi prem karto (male to female) — Me tujhashi prem karte (female to male) Marshallese — Yokwe Yuk Mohawk — Konoronhkwa Mokilese — Ngoah mweoku kaua Mongolian — Be Chamad Hairtai (very personal) Moroccan — Kanbhik (both mean the same, but spoken) — Kanhebek (in different cities) Navajo — Ayor anosh'ni Ndebele (Zimbabwe) — Niyakutanda Nepali — Ma timi sita prem garchhu (romantic) — Ma timilai maya garchhu (less emphatic, can be used in a non romantic conext, too) Norwegian — Jeg elsker deg (Bokmaal) — Eg elskar deg (Nynorsk) — Jeg elsker deg (Riksmaal outdated, formerly used by upper-class and conservative people) Nyanja — Ninatemba Op — Op lopveop yopuop Oriya — Moon Tumakoo Bhala Paye — Moon Tumakoo Prema Kare Oromoo — Sinjaladha — Sinjaldha Osetian — Aez dae warzyn Pakistani — Mujhe tumse muhabbat hai — Muje se mu habbat hai Papiamento — Mi ta stimabo Pedi (related to Tswana) — Kiyahurata. (pronounced as Kee-ya--hoo-rata) Pig Latin — Ie ovele ouye (pronounced as I-ay ov-lay u-yay.) Pilipino — Mahal kita — Iniibig kita Polish — Kocham cie ("cie" is slangy polish and not commonly used) — Kocham ciebie — Ja cie kocham Portuguese/Brazilian — Eu te amo (pronounced 'eiu chee amu&apos — Eu amo-te — Amo-te Punjabi (Indian) — Main tainu pyar karna — Mai taunu pyar Karda Quenya (J.R. Tolkien) — Tye-melane Raetoromanisch — te amo Romanian — Te iubesc — Te ador (stronger) Russian — Ya vas lyublyu (old fashioned) — Ya tyebya lyublyu (best) — Ya lyublyu vas (old fashioned) — Ya lyublyu tyebya Samoan — Ou te alofa outou. — Ou te alofa ia te oe. — Talo'fa ia te oe. ("Hello, from me to you") — Fia moi? ("Would you like to go to bed with me tonight?") Sanskrit — Anurag (a higher love, like the love of music or art) Scot-Gaelic — Tha gr`adh agam ort Serbian (formal) — Ja vas volim (used in proper speech) — Volim vas (used in common speech) — Ljubim te (in todays useage, "I kiss you", 'lj' pronounced like 'll' in Spanish, one sound, 'ly'ish) Serbian (familiar) — Ja te volim (used in proper speech) — Volim te (used in common speech) Serbian (old) — Ljubim te (may still be found in poetry) Serbocroatian — Volim te — Ljubim te — Ja te volim ('j' sounds like 'y' in May) Sesotho — Kiyahurata. (pronounced as Kee-ya--hoo-rata) Shona — Ndinokuda Singhalese (Ceylon) — Mama oyata adarei — Mama oyaata aadareyi Sioux — Techihhila Slovak — Lubim ta Slovene — Ljubim te Somalian — Waan ku jeclahay Spanish — Te amo — Te quiero — Te re-quiero (Argentine way to say I love you very much) — Te adoro (I adore you) — Te deseo (I desire you) — Me antojes (I crave you) Srilankan — Mama oyata arderyi Suaheli (Ostafrika) — Ninikupenda Swahili — Nakupenda — Naku penda (followed by the person's name) — Ninikupenda — Dholu'o Swedish — Jag alskar dig. (pronounced "Yag alskar day") Syrian/Lebanese — Bhebbek (male to female) — Bhebbak (female to male) Tagalog — Mahal kita Tahitian — Ua Here Vau Ia Oe — Ua here vau ia oe Tamil — Naan unnai kadalikiren — Nan unnai kathalikaren — Ni yaanai kaadli karen ("You love me") — N^an unnaki kathalikkinren ("I love you") — Nam vi'rmberem Telugu (Indian) — Neenu ninnu pramistu'nnanu — Nenu ninnu premistunnanu — Ninnu premistunnanu Thai (formal) — Phom rak khun (male to female) — Ch'an rak khun (female to male) — Phom-ruk-koon (male to female) — Chun-ruk-koon (female to male) — Phom lak kun (male to female) Thai — Khao raak thoe (affectionate, sweet, loving) Tswana — Ke a go rata Tshiluba — Ndi mukusua (I love you) — Ndi musua wewe (I want you) — Ndi ne ditalala bua wewe (I have love for you) Tunisian — Ha eh bak Tumbuka — Nkhukutemwa Turkish (formal) — Sizi seviyorum Turkish — Seni seviyorum — Seni begeniyorum ("I adore you") (g has a bar on it) Twi (Ghana) — Me dowapaa — Me dor wo Ukrainian — Ya tebe kokhayu — Ja tebe kokhaju (real true love) — Ja vas kokhaju — Ja pokokhav tebe — Ja pokokhav vas Urdu (Indien) — Main tumse muhabbat karta hoon — Mujhe tumse mohabbat hai — Mujge tumae mahabbat hai — Kam prem kartahai Vai — Na lia Varmlandska — Du ar gorgo te mag Venda — Ndi a ni funa Vietnamese — Anh yeu em (male to female) — Em yeu anh (female to male) — Toi yeu em Volapuk — Lofob oli. Votic — Mia suvatan sinua. Vulcan (Mr.Spock) — Wani ra yana ro aisha Walloon — Dji vos veu volti (lit. I like to see you) — Dji vos inme (lit. I love you) — Dji v'zinme Welsh — Rwy'n dy garu di. — Yr wyf i yn dy garu di (chwi) Wolof — Da ma la nope — Da ma la nop (da malanop) Yiddish — Kh'hob dikh lib — Kh'ob dikh holt — Ikh bin in dir farlibt Yucatec Maya — 'in k'aatech (the love of lovers) — 'in yabitmech (the love of family, which lovers can also feel; it indicates more a desire to spoil and protect the other person) Yugoslavian — Ja te volim Zazi (kurdish) — Ezhele hezdege Zulu — Mina Ngithanda Wena (rarely used; means "Me, I love you.") — Ngiyakuthanda (pronounced as NGee-ya--koo--tanda) Zuni — Tom ho'ichema |
|
|
|