VIP Forums Muzblog Chat Games Gallery. Форум, муздневники, чат, игры, галлерея. |
|
Literature and Culture Literature – are news, that will never become out of date. (Ezra Pound) When everything is forgotten, culture remains. (Edward Errio) |
Учим армянский форумский разговорник/Սովորում ենք Հայերեն-Ֆորումի զրուցարան... |
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
29 May 07, 18:53 | #22 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Жалость,сочувствие
Очень жаль___________shat apsos_________շատ ափսոս Сочувствую --------------цавакцум ем ----------ցավակցում եմ к сожалению,не смогу вам помоч___цавоq срти,чем карох дзез огнел_____________ցավոք սրտի,չեմ կարող ձեզ օգնել увы..._______________________цавоq________________ ցավոք какая неудача!_______инчписи анhаджохутюн!________ ինչպիսի անհաջողությո Предупреждение,угроза Внимание__________________________ушадрутюн_______ ______ուշադրություն Осторожно!________________________згуйш___________ ________զգույշ Будьте осторожны ________згушацеq/згуйш egheq!______զգուշացեք/զգույշ եղեք Предупредите его_________згушацрек нран_____________զգուշացրեք նրան осторожно,ступеньки______ згуйш,астичаннер кан_____ զգույշ, աստիճաններ կան не ударьте голову_________згуйш,глухе чхпеq________զգույշ, գլուխը չխփեք вы об этом пожалеете___дуq капсосeq дра hамар___դուք կափսոսեք դրա համար ты еще передумаешь(всм.-пожалеешь/разг)_____ду дер кпошманес______ դու դեռ կփոշմանես веди себя подобающе(всм.-знай свое место/уличн. разг.)___qез hаловд паhи_______քեզ հալովդ պահի веди себя нормально _____qez kargin pahi_________________քեզ կարգին պահիր |
|
29 May 07, 18:53 | #23 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
В городе
где находится?____________вортех е гтнвум?_____________որտե՞ղ է գտնվում площадь республики?______hнрапетутян hрапараке?_____Հանրապետության հրապարակը парк победы?(монумент)________hахтанаки айгин?__________Հաղթանակի այգին опера-опера как пройти?___________________вонц гнам?__________________ ինչպես գնամ дорогу покажете?-------------чанапар@ цуйц ктак------------ճանապարհը ցույց կտա՞ք в театр_______________________tатрон________________ ______ թատրոն музей?_______________________ tангаран____________________ թանգարան СКК_________________________ hамалир_____________________ համալիր расскажите мне о вашем городе__патмек индз дзер qахаки масин__պատմեք ինձ ձեր քաղաքի մասին куда стоит сходить?____________вортех арже гнал?_____________որտե՞ղ արժե գնալ какие здесь есть достопримечательности?_____инч тесаржан вайрер как айстех?____________ ի՞նչ տեսարժան վայրեր կան այստեղ мне очень нравится ваш город___индз шат е дур галис дзер qахаке___ինձ շատ է դուր գալիս ձեր քաղաքը · Ориентация Этот автобус идет до...?____айс автобусе" hаснум э/гнум е минчев?______այս ավտոբուսը հասնու՞մ է/գնում է մինչև... парка победы_______________hахтанаки айги___________ հաղթանակի այգի площади республики_________hанрапетутян hрапарак__________________ Հանրապետության հրապարակ где ближайшая остановка автобуса?____вортех е автобуси мотака кангаре"?__ որտե՞ է ավտոբուսի մոտակա կանգառը где ближайшая станция метро?_________вортех е мотака метрои каяране"?___որտե՞ղ է մետրոի մոտակա կանգառը я правильно иду к...?______ес чишт ем гнум...?___________ես ճի՞շտ եմ գնում в каком направлении мне идти?________вор уххутямб петк е гнам?___________ ո՞ր ուղղությամբ պետք է գնամ в эту сторону?________________айс кохм?_____________________ա՞յս կողմ я (не) знаю дорогу_________ес (ч)гитем чанапарhе"_____ես չգիտեմ ճանապարհը покажите мне это на карте___________цуйц твеq индз да картези вра______ ցույց տվեք ինձ դա քարտեզի վրա нарисуйте мне пожалуйста маршрут_____нкареq индз чанапарhе" ____________ նկարեք ճանապարհը опишите________________________ нкарагрек__________________նկարագրեք объясните..._____________________бацатрек_________ __________բացատրեք напишите пожалуйста адрес_________ хндрум ем,hасцен греq_____________ խնդրում եմ հասցեն գրեք Это далеко (близко)?_________да hеру(мотик) э?_________ դա հեռո՞ւ (մոտի՞կ) է это далеко пешком?__________да hеру е вoтqов ?__________դա հեռո՞ւ է ոտքով можно ли доехать на автобусе(метро)?___карох ем айнтех hаснел автобусов(метройов)?______կարո՞ղ եմ այնտեղ հասնել ավտոբուսով(մետրոյով) |
|
29 May 07, 18:54 | #24 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Врач-Բժիշկ(бжишк) 1
мне плохо______________________________ес ват эм_____________________ես վատ եմ я себя плохо чувствую___________________ес индз ват ем згум____________ես ինձ վատ եմ զգում вызовите пожалуйста врача_______________хндрум ем бжишк канчек_______խնդրում եմ բժիշկ կանչեք вызовите "скорую"_______________________канчек штапогнутюн__________ կանչեք շտապ օգնություն отвезите меня в ближайшую больницу______тарек индз мотака hиванданоц__տարեք ինձ մոտակա հիվանդանոց у меня.. болит голова____________________________глухс цавум э_______________գլուխս ցավում է болит горло_____________________________кокордс цавум э____________կոկորդս ցավում է высокая температура_____________________бардзр такутюн унем________բարձր տաքություն ունեմ кружится голова_________________________глухс пттвум э______________գլուխս պտտվում է болит позвоночник_______________________вохнашарс цавум э-_________ողնաշարս ցավում է болит грудь_____________________________курцкс цавум э_____________կուրծքս ցավում է болит нога______________________________воткс цавум э_______________ ոտքս ցավում է болит рука______________________________дзеркс цавум э_____________ ձեռքս ցավում է болит желудок__________________________стамоксс цавум э_____________ստամոքսս ցավում է я отравился____________________________ туйнаворвел эм______________թունավորվել եմ у меня кашель__________________________ hаз унем____________________հազ ունեմ я кашляю ---------------------------------------ес hazum em---------------ես հազում եմ у меня болит сердце-____________________ сиртс цавум э________________սիրտս ցավում է меня тошнит____________________________ сиртс харнум э______________սիրտս խառնում է я вывихнул ногу(руку)___________________ воткс(дзеркс) дурс э "э"нкел______ոտքս(ձեռքս) դուրս է ընկել я порезал палец_________________________матс ктрел эм________________ մատս կտրել եմ проверьте мое давление__________________чншумс стугек_______________ճնշումս ստուգեք |
|
29 May 07, 18:55 | #25 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Врач-Բժիշկ 2 продолжение и՞нч э патаhел_______________что случилось?____________________ի՞նչ է պատահել и՞нчн э цавум_______________что у вас болит?___________________ի՞նչն է ցավում шутвани՞ц/вахуц э да дзез мот______довно это у вас?__________________շուտվանի՞ց/վաղու՞ց է դա ձեզ մոտ такутюне стуге՞л эк_________ вы меряли температуру?____________ տաքությունը չափե՞լ եք инчо՞в эк hиванд ехел ______чем вы болели?____________________ինչո՞վ եք հիվանդ եղել hане՛к хндрем вернашапикe__ снимите ,пожалуйста, рубашку_______հանե՛ք խնդրեմ վերնաշապիկը теве кште՛к________________ засучите рукав____________________ թևը կշտե՛ք меркаце՛к минч готи_________ обнажитесь до пояса_______________մերկացեք մինչ գոտի хндрум ем,паркек айстех____ пожалуйста прилягте сюда__________ խնդրում եմ,պառկե՛ք այստեղ хоре шунч каше՛к___________ глубоко вдохните__________________խորը շունչ քաշե՛ք паhе՛к дзер шунче (ми шнчир)__ задержите дыхание (не дышите)____ պահե՛ք ձեր շունչը (մի՛ շնչիր) арташнче՛к_________________выдохните______________ __________ արտաշնչե՛ք ми ор петк е мнак тане_______вы должны один день побыть дома___մի օր պետք է մնաք տանը дзез анhражешт е hангист____вам нужен покой___________________ձեզ անհրաժեշտ է հանգիստ баце՛к беране_______________откройте рот_____________________ բացեք բերանը лезун цу՛йц твек____________покажите язык____________________ լեզուն ցույց տվե՛ք ес кстугем дзер чншуме _____ я измерю ваше довление_____________ես կչափեմ ձեր ճնշումը айс дехере кхмек___________примете эти лекарства______________այս դեղերը կխմեք оре ... ангам________________... раз в день_____________________ օրը ... անգամ чашелуц арач______________ перед едой_______________________ ճաշելուց առաջ кнелуц арач________________перед сном_______________________ քնելուց առաջ |
|
29 May 07, 18:56 | #26 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
на приеме у зубного врача
ЗУБНОЙ ВРАЧ -ԱՏԱՄՆԱԲՈՒՅԺ у меня болит зуб_______________атам'с цавума______________________ատամս ցավում է у меня опухла десна____________линд'с урел е______________________լինդս ուռել է у меня кровоточит десна_________линдиц'с арь'юн e галис____________լնդիցս արյուն է գալիս у меня выпала пломба___________ пломб'с дурс e энгел_______________պլոմբս դուրս է ընկել у меня очень воспалена десна____ линд'c шат борбоквац э____________լինդս շատ բորբոքված է пожалуйста....__________________ хндрум ем________________________խնդրում եմ поставьте пломбу_______________ пломб дрек_______________________պլոմբ դրեք удалите зуб____________________атаме hерацрек____________________ատամը հեռացրեք успокойте боль_________________ цавазркек________________________ցավազրկեք если можно не вырывайте зуб_____ете карели э,атаме ми hерацрек______եթե կարելի է , ատամը մի հեռացրեք На приеме у зубного врача вы так же можете услышать некоторые реплики. беране бацек_______________откройте рот______________բերանը բացեք во՞р атамн э цавум___________который зуб болит?________ո՞ր ատամն է ցավում охохек беране______________ прополощите рот__________ողողեք բերանը ткек_______________________ сплюнте_________________թքեք атаме петк е hерацнел________придется вырвать зуб_____ ատամը պետք է հեռացնել |
|
29 May 07, 18:57 | #27 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Аптека
где ближайшая аптека?____________ворте՞х э мотака дехатунը____________որտե՞ղ է մոտակա դեղատունը скажите,как пройти в аптеку?_______чеик аси инчпес гнам дехатун_________ չէիք ասի ինչպե՞ս գնամ դեղատուն мне нужно вот это лекарство________индз петк э айс дехը________________ինձ պետք է այս դեղը когда оно будет готово?____________е՞рб патраст клини__________________ե՞րբ պատրաստ կլինի дайте мне что нибудь от кашля______идз ми бан твеq [u]hази[dem/u] ________________ինձ մի բան տվեք հազի դեմ ...от головной боли________________ ...глхацави дем_______________________...գլխացավի դեմ снотворное_______________________ qнабер___________________________ քնաբեր |
|
29 May 07, 18:58 | #28 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Оптика
я разбил(а) очки________________ес джардел ем акноцс ______ես կոտրել /ջարդել/ եմ ակնոցս нужно заменить стекло_______ петк е апакин похел___պետք է ապակին փոխել я близорук_____________________ес карчатес ем_____________ես կարճատես եմ у меня дальнозоркость___________ес hератес ем______________ես հեռատես եմ мне нужен(нужна)..._____________индз петк е...______________ինձ պետք է... футляр для очков_______________ акноци туп________________ակնոցի տուփ какие у вас есть оправы?________ инчписи՞ акноцнер унек_____ինչպիսի՞ ակնոցներ ունեք я бы хотел купить.....оправу_______ес узум ем гнел .... акноц____ես ուզում եմ գնել... ակնոց металлическую________________ метахе____________________ մետաղե позолоченную_________________ воскеджрац_______________ ռսկեջրած модную____________модаик\жаманакакиц_____ մոդաիկ/ժամանակակից |
|
|