VIP Forums Muzblog Chat Games Gallery. Форум, муздневники, чат, игры, галлерея. |
|
Literature and Culture Literature – are news, that will never become out of date. (Ezra Pound) When everything is forgotten, culture remains. (Edward Errio) |
Учим армянский форумский разговорник/Սովորում ենք Հայերեն-Ֆորումի զրուցարան... |
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
29 May 07, 18:42 | #8 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Привлечение внимания
Извините__________нерецеq_____________ներեցեք послушайте________лсеq________________լսեք я вам говорю______ес дзез hет ем (хосум)__ես ձեզ հետ եմ (խոսում) возможные ответы да?я вас слушаю___аjо, ес дзез лсум ем____այո, ես ձեզ լսում եմ что?(случилось)____инч (э патаhел)?_______ ի՞նչ (է պատահել) чем могу вам помоч?_инчов карох ем дзез огнел?__ինչո՞վ կարող եմ ձեզ օգնել |
|
29 May 07, 18:44 | #9 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
вы говорите по русски?_________дуq хосум еq русерен___դուք խոսու՞մ եք ռուսերեն
я плохо говорю по армянски_____йес ват эм хосум hайерен___ ես վատ եմ խոսում հայերեն говорите пожалуйста помедленнее___ми qич дандах хосек__մի քիչ դանդաղ խոսեք что вы сказали?______________инч асациq?________ի՞նչ ասացիք повторите пожалуйста_________кркнеq хндрем______ կրկնեք խնդրեմ что это значит?______________да инч э ншанакум?___դա ի՞նչ է նշանակում обьясните это по другому_____уриш керпов бацатреq__ուրիշ կերպով բացատրեք я живу в (Москве) ______________ес апрум ем (москва)юм__ես ապրում եմ (Մոսկվա)յում где вы живете?______________дуq вортех эq апрум?_____ դուք որտե՞ղ եք ապրում мне очень нравится в Армении__индз Айастанум шат э дур галис__ինձ Հայաստանում շատ է դուր գալիս я обязательно приеду сюда еще раз___йес анпайман кгам айстех евс мек ангам_____ես անպայման կգամ այստեղ եւս մեկ անգամ где тут остановка автобуса?_____вортех э автобуси кангаре?______ որտե՞ղ է ավտոբուսի կանգառը когда будет следующий автобус?____ hajoрд автобусе шут а галу?____հաջորդ ավտոբուսը շու՞տ է գալու |
|
29 May 07, 18:45 | #10 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Любопытство
Как прошло?____Инчпес(вонц) ер?___________ինչպե՞ս(ո՞նց) էր какой он человек?__инчписи мард э?_________ ինչպիսի՞ մարդ է в чем дело?________инч э патаhел?___________ի՞նչ է պատահել что с вами(тобой)___дзез(qез) инч патаheц?____ձեզ ի՞նչ պատահեց не могли бы вы сказать__чеиq аси?____________չէի՞ք ասի разъяснение сказанного вы меня неправильно поняли___дуq индз схал hаскацаq__դուք ինձ սխալ հասկացաք я хочу сказать что....__________ес узум ем асел вор(р как можно мягче,иначе собеседнику будет очень весело )......___ ես ուզում եմ ասել որ.... дело в том что________________бане нранум э вор....____անը նրանում է որ... ак я вам уже сказал___________инчпес ес дзез арден асаци___ինչպես ես ձեզ արդեն ասացի другими словами______________уриш хосков______________ուրիշ խոսքով вы меня понимаете?___________дуq индз hасканум эq?_____դուք ինձ հասկանու՞մ եք я вас(не) понимаю________________ес дзез hасканум ем(чем hасканум)______ ես ձեզ հասկանում եմ (չեմ հասկանում) |
|
29 May 07, 18:45 | #11 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Надежда
Надеюсь ,что__________________hуйсов ем ,вор___________________հույսով եմ ,որ мы успеем_____________________менq кhacцненq__________________մենք կհասցնենք денег хватит___________________похը кhериqи____________________փողը կհերիքի будем надеется_________________hуйсов линенq__________________հույսով լինենք надеюсь что мы еще встретимся___hуйсов ем дер кհандипенq________ հույսով եմ դեռ կհանդիպենք |
|
29 May 07, 18:46 | #12 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Сомнение
Сомневаюсь___________________каскацум ем___________________կասկածում եմ кто его знает?_________________ов гите?______________________ո՞վ գիտե Бог его знает__________________Аствац гите___________________Աստված գիտե не могу поверить_______________чем карох hаватал_____________չեմ կարող հավատալ вряд ли_______________________hазив те______________________հազիվ թե вы уверены___________________дуq hамозвац еq?_______________դուք համոզվա՞ծ եք неужели это правда____________мите да чишт е?_______________ միթե՞ դա ճիշտ է кто это вам сказал_____________ов э да дзез асел?______________ո՞վ է ձեզ դա ասել вы это серьезно?______________лурдж еq асум?_________________լու՞րջ եք ասում я не уверен___________________ес hамозвац чем________________ես համոզված չեմ |
|
29 May 07, 18:46 | #13 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Ориентация
Этот автобус идет до...?_______________айс автобусе" hаснум э?____________այս ավտոբուսը հասնու՞մ է парка победы_______________________hахтанаки айги____________________ հաղթանակի այգի площади республики_________________hанрапетутян hрапарак_____________ Հանրապէտության հրապարակ где ближайшая остановка автобуса?____вортех е автобуси мотака кангаре"?__ որտե՞ է ավտոբուսի մոտակա կանգառը где ближайшая станция метро?_________вортех е мотака метрои каяране"?___որտե՞ղ է մետռոի մոտակա կանգառը я правильно иду к...?_________________ес чишт ем гнум...?_________________ես ճի՞շտ եմ գնում в каком направлении мне идти?________вор уххутямб петк е гнам?___________ ո՞ր ուղղությամբ պետք է գնամ в эту сторону?_______________________айс кохм?________________________ա՞յս կողմ я (не) знаю дорогу___________________ес (ч)гитем чанапарhе"_____________ես չգիտեմ ճանապարհը покажите мне это на карте_____________цуйц твеq индз да картези вра______ ցույց տվեք ինձ դա քարտեզի վրա нарисуйте мне пожалуйста маршрут_____нкареq индз чанапарhе"____________ նկարեք ինձ ճանապարհը напишите пожалуйста адрес___________ хндрум ем,hасцен греq_____________ խնդրում եմ հասցեն գրեք Это далеко (близко)?_________________да hеру(мотик) э?_________________ դա հեռո՞ւ (մոտի՞կ) է это далеко пешком?___________________ да hеру е вoтqов ?_______________դա հեռո՞ւ է ոտքով можно ли доехать на автобусе(метро)?___карох ем айнтех hаснел автобусов(метройов)?______կարո՞ղ եմ այնտեղ հասնել ավտոբուսով(մետրոյով) |
|
29 May 07, 18:47 | #14 (permalink) |
VIP Lord VIP Ultra Club
|
Ресторан-Ռեստորան
я проголодался____________________ес совацацел ем____________________ես սովածացել եմ я голодный________________________ес совац ем_____________________ես սոված եմ давайте пообедаем в ресторане______екек чашенк ресторанум__________եկեք ճաշենք ռեստորանում где ближайший ресторан?___________вортех е мотака ресторане?________ո՞րտեղ է մոտակա ռեստորանը нас двое (трое)____________________венк еркусов(ереков) енк_________մենք երկուսով(երեքով) ենք я бы хотел сесть в углу_____________ес кузенаи нстел анкьюнум________ ես կուզենաի նստել անկյունում у окна___________________________патуhани мот_____________________պատուհանի մոտ в глубине зала____________________даhличи хоркум__________________դահլիճի խորքում здесь не занято?__________________айстех збахвац е?_________________այստեղ զբաղվա՞ծ է меню пожалуйста__________________чашацуцаке,хндрем.____ __________ճաշացուցակը,խնդրեմ я еще не выбрал__________________ес дер чем ентрел_________________ես դեռ չեմ ընտրել где я могу помыть руки?____________вортех ес корх ем дзеркерс лвал?___որտե՞ղ ես կարող եմ ձեռքերս լվանալ принесите пожалуйста еще один...____чеик бери ми hат ел.._____________չեի՞ք բերի մի հատ էլ стул______________________________атор____________ _______________աթոռ пепельницу_______________________мохраман_________ ______________մոխրաման ложку____________________________гтал_____________ _______________գդալ вилку_____________________________патараках_______ _______________պատառաքաղ нож______________________________данак____________ ______________ դանակ что бы вы порекомендовали?_________инч хорhурд ктаик?_____________ ի՞նչ խորհուրդ կտաիք принесите пожалуйста карту вин______берек,хндрем,гинецуцаке ________ բերեք խնդրեմ,գինեցուցակը обслужите нас,пожалуйста побыстрее__хндрум ем,мез араг спасаркек_____խնդրում եմ, ինձ արագ սպասարկեք берите пожалуйста...________________верцрек хндрем_________________վերցրեք, խնդրեմ возьмите еще______________________ели верцрек____________________էլի վերցրեք спасибо ,я сыт_____________________шноракал ем,ес кштаца___________շնորհակալ եմ ,ես կշտացա с удовольствием___________________hачуйков__________ _____________հաճույքով приятного аппетита_________________ бари ахоржак_________________ բարի ախորժակ принесите пожалуйста.._____________берек хндрем..__________________բերեք խնդրեմ бутылку шампанского_______________ми шиш шомпайн________________ մի շիշ շամպայն бутылку красного вина______________ми шиш кармир гини_____________ մի շիշ կարմիր գինի два коньяка_______________________ерку коньяк___________________ երկու կոնյակ пиво______________________________гареджур________ ______________ գարեջուր воду______________________________джур____________ _____________ ջուր дайте мне..________________________твек индз______________________տվեք ինձ другую вилку_____________________уриш патараках_________________ ուրիշ պատառաքաղ чистую тарелку____________________макур апсе_____________________ մաքուր ափսե еще один бокал____________________ми hат ел гават_________________ մի հատ էլ գավաթ десерт____________________________кахцрехен_______ ______________ քաղցրեղեն я не ем мясного---------------------вас не поймут все равно у вас есть свежая рыба?_____________дук унек тарм дзук?___________ դուք ունե՞ք թարմ ձուկ я вегетарианец-----и не пытайтесь найти такое слово можно ли заменить?_________________карели е похел?_______________կարելի՞ է փոխել счет пожалуйста____________________hашиве хндрем_____________ հաշիվը խնդրեմ я заплачу__________________________ес кмуцем_________________ ես կմուծեմ (հաշիվը կփակեմ) дальше,если в компании есть еще один мужчина... сиди ,я сказал-я заплачу!____________нсти,асеци-ес кмуцем________ նստի,ես կմուծեմ я уже достал деньги,сиди____________арден фохе hанци,нсти!______ արդեն փողը հանեցի,նստի՛ էլի хочешь чтобы я обиделся?___________узум ес неханам?____________ուզում ես նեղանամ в следующий раз ты заплатиш!________мьюс ангам ел ду кмуцес_____մյուս անգամ ել դու կմուծես... все,успокойся,я уже заплатил!________лав,вердж,ес арден муцеци.__լավ,վերջ,հանգստացիր,ես արդեն մուծեցի |
|
|